25 Temmuz 2017

Nürnberg / ALMANYA

Nürnberg / ALMANYA


9’ncu gün… rota Nürnberg…

Nürnberg hakkında fazla araştırma yapmadım. Konaklamak için burayı seçmememin nedeni eve dönüş yolunda yorgunluğumuzu atmak için konaklayacağımız en uygun konum olmasıydı.
Sabah Sint-Niklaas’tan yollara düştük. Nürnberg’e kadar hesabıma göre yolumuz 6.30 saat kadar sürecekti. Fakat yoldaki trafikten dolayı… farklı rotalara girmek zorunda kaldığımızdan dolayı biraz yolculuğumuz uzadı.


Almanya’daki otobanlarda birkaç defa aynı olayla karşılaştık: yolda sol şeritte ilerliyoruz… sağ şeritte normal hızla seyreden araç biz tam yaklaşırken, öndeki aracı solamaya kalkışıyor ve yavaşlıyor. Yani tam bizim önümüze çıkıyor araç. Bir kez olsaydı belki normal karşılayacaktık, fakat bu olay farklı yerlerde ve farklı araçlarla tekrarlanınca, arabanın türk plakalı olduğu için kasten yapıldığını düşünmeden edemedik. Almanya’daki otobanlar 2 şeritli veya bize fazla şeritli denk gelmedi. Haliyle trafik oluşuyor ve bizim Nürnberg’e varmamız neredeyse akşamı buldu.


Hotelimize yerleşip biraz dinlendikten sonra biraz dolaşmaya çıktık. Çıkar çıkmaz: “Karadeniz çay ocağı… Çorbacı Mehmet… Tatlı Sarayı… Mevlana Restoran… Restoran Çeşme…” gibi mekan tabelalarıyla karşılaştık. Dedik “Ne oluyor, Türkiye’de miyiz…” Hotelimizin olduğu bölge tamamen türk ve her yerde Türkçe konuşuluyor. Türk olmalarına rağmen, bizim de Türkiye’den geldiğimiz söyleyince Belçika’daki Türkler gibi sıcak davranmadılar. Nedenini bilmiyorum, ama sanırım Almanya’daki soğuk almanlar gibi olmuşlar yıllar geçtikçe.



“Spittlertorturm” etrafında dolaştık. Nürnberg’in eski kapısıdır. “ St. Jakob” kilisesine kadar ilerledik. Kilisenin önünde meydan var ve meydanda Bira Festivali varmış.  Biraz orada da zaman geçirince, gün boyu ep-ey yorulduğumuz için hotel’e dönüp dinlenmeye çekildik.




Daha sonra eve döndüğümüzde Nürnberg’i biraz araştırınca gördüm ki gezilecek başka yerleri de varmış. Gerçi önceden bilseydim o yorgunlukla gezer miydik o yerleri de bilemiyorum. Başka bir rotada bu şehri belki yine rotamıza dahil ederim ve görmediğimiz yerlere de gideriz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template