25 Temmuz 2017

Viyana / AVUSTURYA

Viyana / AVUSTURYA


10’ncu gün… Viyana… en çok kafamı karıştıran şehir…

Sabah Nürnberg’ten yola çıkıp yaklaşık 6 saat sonra Viyana’ya vardık. Yolda sık sık mola verdik. Artık 10’ncu gün ve inanılmaz derecede yorgunluk hissediyorduk.  İlk önce konaklayacağımız hotel’e yerleşip dinlenmek istedik. Hotel’imiz aynı adı taşıyan Sophienalpe milli ormanda yer almaktaydı. Hotel’e geldiğimizde odamız henüz hazır olmadığını ve yaklaşık 1 saat kadar sonra hazır olacağını söylediler. Biz de beklemek istemedik ve yorgun yorgun Viyana’yı dolaşmaya çıktık. Dinç olsaydık muhtemelen daha çok yer gezerdik, ama yorgun olmamıza rağmen “Belvedere Sarayı”’ni geze bildik.





Saray çok güzel, fakat herhangi bir duygu hissedemedim. Havanın sıcak olmasından dolayı ve yorgunluğumuz tavan yapmış olmasından dolayı çok istekli gezemedik.


Biraz enerji toplarız düşüncesiyle kahve içmeye karar verdik. Karar verdik te… kafe ararken iyice bunalmaya başladık. Bütün kafeler dolu. Oturacak yer bulamıyoruz. Sonunda bir tane “Starbucks” bulduk ve içeri girip kahve istediğimizi söyledik. Çalışan kız da “Hot or cold” diye sorunca, Ülker’e dönerek “Bu kahvenin soğu da mı var?” diye sordum. Çalışan kız da bize “Siz Türk müsünüz?” diye sorunca şaşırdık. Kız Ankaralıymış, Viyana’da yaşıyormuş. Ne çok türk’le karşılaştık  diye düşünmeden edemedik. Kahvelermizi içince hotelimize gidip dinlenmeye karar verdik.





En çok merak ettiğim şehirlerden biriydi Viyana ve ben buraya gelmişken enerjim sıfır olduğu için doya doya gezemiyordum. Gezip gördüğüm kadarıyla, şehir çok güzel, mimarisi güzel, fakat şehir çok büyük geldi gözüme. Yani gezmek için 3-5 saat yetmiyor. Minimum 2-3 gün buraya ayırmalı insan.




Biraz Sophienalpe için bahsetmek istiyorum. Hotel Viyana şehrinden 30 dk. kadar uzaklıkta ormanın içinde dağın zirvesinde. Konum olarak muhteşem bir yer. Hotel çok sayıda bisikletçinin uğrak noktası. Zirveye kadar spor yapıp, hotelin restoranında yemeklerini yiyip, geri dönüyorlar. Hotel’deki personel inanılmaz güler yüzlü. Bir Lyon’da bir de burada “Yüz kasları nasıl da tutulmuyor gülümsemekten” diye düşünmeden edemedik. 



Hotel biraz eski olmasına rağmen, memnun kaldık. Tek sorun odamızda internet çekmiyordu, ama restoran bölümünde sorunsuz çekiyordu.




Genel olarak bu gün’ümüz de güzel geçti, her ne kadar gün geçtikçe yorgunluğumuz artsa da. Başka zaman bu şehre gelmek ister miyim… Kesinlikle. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template