13 Temmuz 2017

Alpler ve Mont Blanc Tünel'i / İTALYA

Alpler ve Mont Blanc Tünel'i
İTALYA



5'inci gün... istikamet Mont Blanc tunelinden geçip Cenevre'yi gezdikten sonra Lyon'a geçmek...


Alp dağları hakkında güzel olduğunu okumuştum, ama bu kadarını da beklemiyordum. Doğayı sevmeyenlere ne anlatsa insan, kendini ifade edemez. 



Mont Blanc tüneline kadar bir sürü tünelden geçtik. Otobanın etrafında çeşitli yerleşim alanları gördük. Dikkatimizi çeken... genelde tepelerde bir şato... vadilerde ise yerleşim alanları... Tahminimce eskiden halk genelde şatoların etrafına yerleşirlermiş... hani şato sahibiyle çeşitli ticaretler yapmak ve geçinmek için... bu şatolar ve vadilerdeki yerleşim alanları da bu şekilde olmuş olurlar diye düşündüm. Bak-bak doyamazsın tarzında manzaralar. Ruhumuzu doyurduk. 

 


Mont Blanc tuneline gedliğimizde, gişedeki memur bize broşür verdi ve 70'in üzerine, 50'nin altına düşmememiz gerektiğini ve sollama yapmamaız gerektiğini söyledi. Tünel diğer tünellere göre daha uzun. 




Tünel'e varmdan önce otoban için 24 € ve Mont Blanc geçiş ücreti olarak 45 € ödedikten sonra dedik "Herhalde bu günkü harcamalarımız sadece otoban... yol... tünel geçişleri... için olacak" Pahalı mahalı ama bence değdi. İnsan ömründe mutlaka bir kez olsun görmesi gerekiyor buraları.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template