25 Temmuz 2017

Tamışvar / ROMANYA

Tamışvar / ROMANYA


11’nci gün… istikamet Tamışvar…

Bu şehri seçme sebebim, dönüş yolumuz uzun olacağı için ve dinlenmeye ihtiyacımız olacağı için mantıklı bir konaklama şehri seçmek istemem oldu.


Sabah Viyana-Sophienalpe’den yola çıktık. Rotamız gereği Macaristan’dan geçecektik. Macaristan sınırına varmadan önce Avusturya’nın Burgenland bölgesinde rüzgâr tarlaları gördük. Türkiye’de de görmüştük daha önce, ama böylesini ilk defa görüyorduk. O kadar büyük bir alan kaplıyordu rüzgâr tarlaları ki… sağımıza - solumuza bakıyoruz… her yer rüzgar gülleriyle kaplı. Macaristan’ın bir bölümüne gelene kadar rüzgar güllerinin arasında yolculuk yaptık.



Yola çıkmamızdan yaklaşık 6 saat kadar sonra Tamışvar’a vardık. İlk önce hotel’imizi bulup yerleştik. Bütün tur boyunca konakladığımız en büyük odası olan hotel, burada konakladığımız hotel oldu. Biraz dinlendikten sonra şehri gezmeye çıktık.


Şehrin göbeğindeki binalar biraz Avusturya’da gördüğümüz binaların şeklindeydiler, fakat buradaki binalar çok bakımsızdı. Biraz daha dış kısımlardaki binalar ise komünist rejimi döneminden kalmaydı. Tabi onlar da ep-ey bakımsızdı.




“Piaţa Victoriei”ye geldiğimizde yiyecek bir şeyler alalım dedik. Yediğim en kötü yemek burada oldu. Dönerci görünce, oradan yiyelim dedik, ama tadı çok kötüydü. Ülker benim dönerimi de yemek zorunda kaldı, Filiz’le biz de Mc Donald’s’tan hamburger yiyelim dedik. Çalışan personel İngilizce bilmiyor, haliyle işaretleşerek menülerimizi sipariş ettik. Türkiyedeki Mc Donald’s menüleri’nin yanında lezzet açısından sınıfta kalmış oradakiler. Aç kalmamaktansa burun kıvıra kıvıra yedik hamburgerlerimizi Filiz’le.


“Catedrala Mitropolitană” katedralinin yönünde ilerlemeye koyulduk ki, yağmur yağmaya başladı. Haliyle biz de gezimizi kısa kesmek zorunda kaldık.




Şehir hakkında izlenimlerim… bu şehri başka gezi planına dahil etmeyi düşünmüyorum. Tam bir hayal kırıklığı oldu. Daha önce Sinaia’ya ve Bran’a gitmiştik. Oralara bakarak burayı hiç beğenmedik. Her şey güzel olacak değil ya... buradaki anılarımız da böyle olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template