7 Temmuz 2017

Lubyana / SLOVENYA

Lubyana / SLOVENYA


Gezimizin 2 gün'ün ikinci durağı...

Lubljana... beni önyargımdan dolayı en çok utandıran şehir. Program yaparken "Amaaan, ne var ki orada" dedik. Gittiğimizde bizi çok şaşırttı bu şehir. Anlatacak kelime bulamıyorum. Çok medeni insanlar, kültürlü insanlar.Gez gez doyamazsın tarzında bir yer. 




İlk şehre geldiğimizde hostel'imize yerleştik. Daha önce hiç hoste'de kalmamıştık. Lubljana'da beğenmediğim tek şey kaldığımız hostel. Maddi açıdan daha uygun olsun istemiştik. Merakımızı giderdik. Hostel neymiş, onu da öğrendik. 

Yerleşince ve biraz dinlendikten sonra şehir merkezine dolaşmaya çıktık. Tek kelimeyle muhteşem bir şehir. Şehrin merkezinde nehrin etrafına konuşlandırılmış kafeler... restoranlar... Tepede Lubljana kalesi bütün asaletiyle "Ben buradayım" diyor. Nehrin bir yerinde ünlü Üçlü köprü... diğer bir tarafta Ejderhalı köprü... Gez gez doyamıyor insan.







Çocukların en güzel eğlencesi ise şehrin ortasında yuvarlak içine alınan yapay yağmur alanıdır. Yukarıda hortumlardan belirli aralıklarla su püskürtüyorlar. Mantıklı bir düşünce, serinlemek isteyen girsin yağmur çemberine.


Gezimizi bitirmiş ve hostel'imize dönmek üzereyken konser olduğunu gördük. Kimdi bilmiyorum, ama insanlar oturmuş ve dinliyorlardı. Biz de biraz dinledik. 



Tekrar gelmem olursa Lubljana kalesine zaman ayırmaya çalışacağım. Kaleyi de ziyeret etmeyi çok istemiştik, fakat gündüz Zagre'te gezdiğimiz ve Lubljana'ya daha geç geldiğimizden dolayı kale ziyaretçiler için çalışma saatleri sona ermişti. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template