24 Temmuz 2017

Amsterdam / HOLLANDA

Amsterdam / HOLLANDA


8’nci gün… Amsterdam…


Taaaa buralara kadar gelmişken, bu gün de Amsterdam’a gidip-dönelim dedik. Aslında anlatacak çok şey yok, çünkü Amsterdam hakkında fazla araştırma yapmamıştım. Bunun sonucunda az dolaşıp az şey gördük. Yine de bir şeyler görüp öğrendiğimiz bir gün oldu.


Sabah Sint-Niklaas’tan yola çıktık. Amsterdam’a gidene kadar birkaç kanal’ın üzerinden, birkaç kanalın altından geçtik. Bu bir ilk’ti bizim için. Fotoğraflarda görmüştüm Hollanda’da kanalların altından yol geçiyor diye. Çok ilginç gelmişti bana. İşte o kanalların altından geçmek nasip oldu.
Amsterdam’a vardığımızda otopark’a arabayı bıraktık. Otopark makinesinden fiş almaya çalışıyoruz… makine vermiyor. Öyle baktık… böyle baktık… bir türlü olmuyor. Turist olduğumuzu anlamış olacak, bir bayan bize otopark ücretsiz olduğunu söyledi. İlk defa bir yerde otopark ücreti ödemeyecektik. Meğer pazar günleri Avrupa’nın birçok şehrinde otoparklar ücretsiz oluyormuş.


Rijksmuseum meydanında dolaştık. Meydana giderken Van Gogh müzesinin yanından geçtik. Yine bütün müzelerde olduğu gibi kuyruk almış başını gidiyor. Haliyle yine giremedik…




Meydanda çeşitli seyyar satıcılar vardı. Biraz hediyelik aldık.


Meydandaki Parkta ise yorulmuşlar oturmuş yerlere dinleniyordu...



Bir haftadır geziyor olmamız bizi ep ey yorgun düşürmüş olacak ki, gezme isteyimiz kalmamıştı artık. Zaten Amsterdam’a 2.30 saat kadar yolculuk yaparak geldik. O yüzden bir kafede oturup bir şeyler içince, Sint-Niklaas’a geri döndük.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template