18 Temmuz 2017

Lyon / FRANSA

Lyon / FRANSA



5’inci gün…. İkinci durak…
Lyon’a uğrasak mı uğramasak mı diye düşünmüştük program yaparken. Uğrasak ne kaybederiz diye düşünerek programımıza bu şehri de dahil ettik.



Şehre geldiğimizde arabamızı Saône nehrin hemen yanında bir otoparka bıraktık ve çıktık dolaşabildiğimiz kadarıyla dolaşmaya. Nehrin kenarında güneşlenen gençler vardı. Deniz olmasa da pratik bir çözüm bulmuş bunun için Lyon halkı.



Lyon’da ilk yaptığımız şey telefon hattı almak oldu. Sorduk nereden alabiliriz diye, ufak bir bakkal tarzı yeri tarif ettiler. Hat almaya girdiğimde, çalışan baya o kadar çok nazik davrandı ki… yüzü o kadar güler yüzlüydü ki… ben şahsen daha önce hiç bu kadar nazik ve güler yüzlü insan görmediğim için çok şaşırdım. Hatta bir ara kendimce “Nasıl da yüz kasları tutulmuyor” diye düşünmeden kendimi edemedim. Çok yardımcı oldu çalışan bayan ve kartımızı telefona taktık. Kart alma kararı da daha önceden Lüksemburg’ta yaşayan kuzenimin bana “15 Hazirandan sonra roaming olayı kalkıyor” demişti. “Avrupa’da her hangi ülkenin hattını, aynı tarifeyle istediğin ülkede kullana bilirsin” demişti. Haliyle bize de gitmeyi planladığımız diğer ülkelerde de kullana bileceğimiz bir hat almak cazip gelmişti. Gerçi pek bir faydasını görmedik ya… Fransa’dan çıkarken hat çalışmayacağını bilemezdik.



Avrupa’da ilk türk dönercisine burada rastladık. Dolaşırken dönerci gördük ve acaba türk’ler mi diye düşüne düşüne dönercinin içine girdik. Sahipleriyle tanıştık. Türk’müşler gerçekten. Çok iyi karşıladılar. Dönercinin önünde bir bisikletin arkasında…sepette iki köpek gördük. Çok ilginç geldi bize. Daha önce öyle bir şey görmemiştik.  


Türk hemşerilerimizle vedalaştıktan sonra dolaşmaya devam ettik. Yakınlarda bir fırın gördük… ep ey uzun kuyruk vardı. Biz de haliyle bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi vardır diye yiyecek bir şeyler aldık. Tam yiyeceklerimizi bitirdik, yağmur yağmaya başladı ve iliklerimize kadar ıslandık. Haliyle mecburen acele bir şekilde turumuzu bitirmek zorunda kaldık. Muhtemelen görülecek daha çok yer vardı ama biz gördüklerimizle yetinmek zorunda kaldık.



Başka zaman yolumuz buradan geçmesi olursa, daha iyi bir program yapmamız gerektiğinin kanaatine vardık. Şehir güzel, insanları inanılmaz nazik ve güler yüzlü. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template