13 Temmuz 2017

Torino / İTALYA

Torino / İTALYA


4'üncü gün... ikinci durak...

Torino'da konaklamayı rotamızın güzergahında daha kolay ilerlemek için seçmiştik. İyi ki de seçmişiz. Güzel bir şehir. Mimarisini çok beğendik.


Milano'dan yaklaşık 2 saat sonra Torino'ya otelimize gelip yerleştik. Güzel hotel'di ama çalışanlar ingilizce bilmiyor... rusça bilmiyor...fransızca bilmiyordu... Nasıl mı anlaştık? Çok kolay. Biz ingilizce soruyoruz sorularımızı... onlar italyanca cevap veriyorlar. İtalyanca söylediklerini anladık, fransızcadan bağdaştırdım. Kelime benzerliği var.  




Biraz hotel'de dinlendikten sonra şehri gezmeye çıktık. Kemerler dikkatimizi çekti.



Malesef fazla gezemedik, yağmur yağmaya başladı, biz de erken hotele dönmek zorunda kaldık. Gezdiğimiz kadarıyla, çok beğendik şehri. Yalnız hrdiyelik eşyalar satan yer göremedik. Muhtemelen geç saatlerde, yani akşam saatlerinde dolaşmaya çıktığımızdan dolayıdır. Zaten genel olarak bütün Avrupa tur'umuzda akşam belli saatlerde kapanıyor mağazalar kanısına vardık. Türkiye çalışma saatlerine göre daha erken kapatıyorlar sanırım.



Başka bir rotamız olursa, tekrar gelmeyi planladığımız bir şehir. En az gezdiğimiz şehir. Ondan dolayı içimiz biraz buruk ayrıldık bu şehirden.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Trip Stories Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template